Over ons

Wie zijn wij?

Kon Veel Minder de Podcast werd in augustus 2018 gestart door ons, Maarten Siepel en Thijs Faber. Wij kenden elkaar al langer, we zijn namelijk neven van elkaar. Ook doen we dezelfde studie op dat moment, de bachelor Media Studies aan de RUG. Hierdoor zien we elkaar elke dag, en in het eerste jaar van onze studie is FC Groningen het belangrijkste onderdeel van onze gesprekken in de kantine. Ook bezoeken we samen de wedstrijden van de FC. Omdat we allebei van FC Groningen en van podcasts houden vragen we ons regelmatig (enigszins gekscherend op dat moment) af waarom er nog geen podcast over FC Groningen is. Vanwege onze achtergrond besluiten we daarom er maar zelf een te starten, maar hoe doe je zoiets? We hadden geen ervaring of kennis op dat gebied. 

Thijs laat vervolgens het idee een keer vallen tijdens een potje FIFA op de PlayStation met één of andere gozer die hij via Twitter kent, genaamd Wouter Holsappel. Holsappel is op dat moment vrijwilliger bij RTV OOG en vertelt dat allicht via OOG er wel wat te regelen valt. En zo geschiedde: op 27 augustus 2018 zitten wij, Maarten, Wouter en Thijs voor het eerst in de studio om een podcast op te nemen. Zonder ervaring, tijdens het bezoeken van de awayday tegen De Graafschap verdelen Maarten en Thijs toch maar even de rollen: Maarten gaat presenteren en Thijs lult wel. Een paar uur voor de opname wordt besloten dat Wouter ook wel even aan mag sluiten. Na de eerste opname is Wouter (inmiddels bekendstaand als Hols) zijn rol om op de achtergrond te fungeren, maar na een aflevering of 20 wordt unaniem besloten dat hij ook wel vast mag aansluiten. Er gaan geruchten dat dit een ordinaire coupe van de heer Holsappel was, maar daar doen wij geen uitspraken over. Inmiddels zijn we alweer wat opnames verder, en we zijn nog lang niet klaar!

Wat doen wij?

Een wekelijkse podcast over FC Groningen maken. Vanuit het perspectief van de supporters Maarten en Thijs met een journalistiek sausje van Wouter Holsappel, die door zijn supportersschap van een andere club in het Westens des lands wat meer afstand kan nemen van de onderbuikgevoelens die Maarten en Thijs er af en toe wel eens op nahouden. Toch is een rode draad door de afleveringen heen ook de ontwikkeling van Hols in het worden van een FC Groningen-supporter. Wij (Maarten en Thijs) zijn er heilig van overtuigd dat dit ooit nog volledig gaat lukken.

Wij hebben nooit gepretendeerd journalistiek te bedrijven, want daar zijn we emotioneel gewoonweg te betrokken voor, maar we vinden het wel interessant om af en toe tussen het slappe gelul door interessante gasten van de club uit te nodigen. Bijvoorbeeld algemeen directeur Wouter Gudde, technisch directeur Mark-Jan Fledderus en hoofd opleidingen Peter Jeltema.