Blog: Kon Veel Minder-jargon: een handleiding

Last modified date

Kon Veel Minder-jargon: een handleiding

Weinig dingen kutter dan een podcast luisteren en de inside jokes niet snappen. Wij leggen ze hier allemaal voor je uit. Suggesties? Zet ze maar op de mail.

Vriend van de show
Is er ooit ingeslopen, en we krijgen het niet meer uit ons jargon. Hoe vaak mensen ook zeggen dat ze het irritant vinden (en dat is op zichzelf ook weer een inside joke, we komen er niet meer vanaf). Wat definieert een vriend van de show? Eigenlijk is iedereen er één.

Piethoane van de Week
De persoon, het object, de instantie etc waar wij ons het meest aan geërgerd hebben die week. Meestal toegedicht aan ofwel de KNVB ofwel de scheidsrechter.

De clubvoorkeur van Wouter Holsappel
Elke podcast wordt minimaal één keer benoemd dat Hols voor Ajax is. Kan hij ook niets aan doen maar de mensen moeten dat toch weten.

Hols
De roepnaam van Wouter Holsappel. Zijn volledige naam wordt zelden genoemd.

Dalfsen
Hier groeide Hols op en dat merk je aan alles.

“De wedstrijd was weer een vervelende onderbreking van verder een leuke dag”
Deze zin wordt steevast uitgesproken bij het bespreken van een awayday waarvan de trip op zichzelf een stuk leuker was dan de wedstrijd, en dat komt bij de FC vaak voor.

De catering van de Euroborg
Is gewoon drama, laten we wel zijn. En dit laten wij dan ook niet onbenoemd. Wij voeren al vanaf het begin van onze podcast campagne voor de eierbal in het stadion.

Elastieken Henkie
Een legendarische luisteraar. Een ongeëvenaarde mythe. Een schrijver van epistels in plaats van luisteraarsvragen. Niemand weet wie hij is of hoe hij er uit ziet, maar legendarisch is hij.

De Telegram groep
Een mislukt experiment van Thijs om de luisteraars samen te brengen. Deze mislukking kan niet vaak genoeg benadrukt worden door hen die al vanaf het begin het oneens waren met het oprichten van deze groep.

Proeflokaal Hooghoudt
Prachtige kroeg aan het Gedempte Zuiderdiep 61 in Groningen. Locatie van de legendarische KVM de Pubcast op 4 januari 2020. Wij maken zo onsubtiel mogelijk gratis reclame voor deze kroeg, met adres en al. Gedempte Zuiderdiep 61 dus. 

“Wat speelt FC Emmen toch leuk voetbal”
Een bepaald Dagblad uit de regio kan het niet vaak genoeg benoemen hoe leuk voetbal FC Emmen speelt. Dat doen wij met liefde (zij het ironisch) even dunnetjes over.

Viroloog Joop Gall
Ten tijde van het Coronavirus is Joop Gall vaste gast bij een bepaald Dagblad om over het virus te praten. Niet omdat hij viroloog is, nee, omdat hij in China werkt. Maar we houden wel van Joop.

Tom van de Looi
Was ooit te gast in de podcast en is sindsdien potentieel Ballon d’Or winnaar als het aan ons ligt. Kritische geluiden jegens zijn kwaliteiten worden in de podcast niet geaccepteerd.

De Italiaanse designerkoeltas
Een legendarische awayday-essential, in het leven geroepen door awayday-goeroe Klaas-Jan ter Veen (tevens vriend van de show). Een awayday zonder deze tas is inmiddels ondenkbaar geworden, en daar was de prijs van de tas ook naar.

ps: je kan ons tegenwoordig steunen met een kleine fooi in onze fooienpot via een Tikkie betaalverzoek. Hoeft niet, mag wel. Kunnen wij deze site in de lucht houden.