Blog: De clichés zijn waar

Last modified date

De clichés zijn waar

Afgelopen maandag besloten wij na de opname van de podcast met Robert Visscher onze video-call via Jitsi voor iedereen open te zetten. We gooiden de link op onze Twitter en binnen een paar minuten stroomden de eerste bekende gezichten al binnen in de call. Ineens waande ik me na een slokje van de koude Hertog Jan die naast me stond in de Waterloo bar. Die slok Hertog Jan, eigenlijk veel te vroeg op de zondagmorgen op het terras (terwijl het eigenlijk veel te koud is voor het terras), een paar uur voor weer een thuiswedstrijd waarin FC Groningen waarschijnlijk weinig gaat creëren noch weggeven en het vooral de vraag is of het 1-0, 0-0 of 0-1 wordt. In de call was het gesprek de gebruikelijke voetbalpraat, van de mensen die je eigenlijk alleen maar van de tribune of de podcaststudio kent. Ineens kreeg ik via de webcam ook een inkijkje in hun huiskamer.

Na de video-call ben ik ook maar even ietwat draaierig met een plastic halve liter evenementen-Amstel een drukke trap afgedaald, heb ik de frituurpan aangezet en een paar sigaretten in de brand gestoken (ik rook zelf niet eens) om de geurbeleving in ieder geval compleet te maken. Met die memorabele wedstrijden zoals de bekerfinale of de play-off tegen AZ kan ik vanavond weinig, voor de echte beleving kan ik beter een 0-0 thuis tegen VVV Venlo opzetten. Na een paar keer vloeken als Hrustic weer een bal de tweede ring in schiet ben ik inmiddels in een gelaten bui met een draaiend hoofd en droge mond onder de wol gekropen. De volgende ochtend met een lichte kater de seizoenskaart alvast maar weer verlengd.

Geschreven door Thijs